Slide - Waterschap Rivierenland 'Ons doel is dat nieuwe collega’s zich welkom
en thuis voelen en snel in hun rol komen,
zodat zij vanaf de eerste dag al ervaren
dat ze bijdragen aan het gemeenschappelijke
doel van de organisatie.'

Hoe nieuwe collega’s worden onboard

Waterschap Rivierenland verwelkomt iedere maand nieuwe collega’s. Zij gaan zorgen voor schoon en voldoende oppervlaktewater, voor veilige dijken en goed onderhouden polderwegen. Om nieuwe collega’s goed wegwijs te maken in het werkgebied en de organisatie van Waterschap Rivierenland, nemen zij deel aan een uitgebreid onboardingprogramma. Nieuwe collega’s leren in 100 dagen via individuele activiteiten en online groepssessies meer over het werkgebied van Waterschap Rivierenland, de geschiedenis, de activiteiten van de diverse teams, de waarden en strategie van de organisatie. Met deze reis voelen zij zich snel thuis in de organisatie en wordt het snel duidelijk wat hun plek is in de organisatie.

Stimuleert reflectie

Bij een nieuwe baan, komt er vooral de eerste week van alles op je af. Welk gezicht hoort bij welke naam? Welke informatie vind ik waar? Naarmate de weken vorder krijg je steeds meer grip op je nieuwe baan en alles wat daarbij hoort. Je begint je nuttig en productief te voelen. Ook heb je het gevoel dat je steeds meer kan bijdragen vanuit je rol.

Nieuwe collega’s leren veel en doen in de eerste paar maanden veel indrukken op. Via het 100 dagen boek laat Waterschap Rivierenland nieuwe collega’s reflecteren en evalueren om stil te staan bij wat er is gebeurd en wat er is bereikt.

Spread over reflectie
Week 14: Na 100 dagen

Breng enthousiasme en duidelijkheid

Waterschap Rivierenland doet er alles aan om de onboarding van nieuwe collega’s te faciliteren en verwacht daarin ook verantwoordelijkheid van de nieuwe collega’s zelf. Voorafgaand aan de eerste werkdag worden ze online uitgenodigd voor onder andere de persoonlijke welkomstvideo en praktische informatie ter voorbereiding op de start.

Op de eerste dag ontvangen nieuwe collega’s het ‘Jouw reis bij Waterschap Rivierenland’ boek. Via dit boek leren ze 100 dagen lang meer over het werkgebied van Waterschap Rivierenland, de organisatie, de teams en de collega’s.

Waterschap Rivierenland over het 100 dagen boek

“Ons doel is dat nieuwe collega’s zich welkom en thuis voelen en snel in hun rol komen, zodat zij vanaf de eerste dag al ervaren dat ze bijdragen aan het gemeenschappelijke doel van de organisatie. Volgens ons begint dit bij het opbouwen van een sociaal netwerk binnen de organisatie. Een sociaal netwerk geeft de nieuwe collega toegang tot informatie en kennis. Met het 100 dagen boek ondersteunen we nieuwe collega’s hierin. Het boek staat boordevol tips en informatie en stimuleert wederkerigheid door de focus op persoonlijk leiderschap.”

Priscilla Klip-Meijer, Strategisch Adviseur Arbeidsmarktcommunicatie
Adela Harbas, Strategisch HR Adviseur

Voordelen

  • Bundelen van belangrijke informatie.
  • Stimuleren van de eigen regie van je medewerkers op persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en vitaliteit.
  • Je (nieuwe) medewerkers verbinden aan de missie, visie, strategie en kernwaarden van de organisatie.
  • Waardering tonen voor je medewerkers.
  • Versterking van het employer brand.

Nieuwsgierig? Lees hier meer over onze boeken op maat.

Wil je de mogelijkheden verkennen?

Bel ons

020-3307577

Mail ons

info@belmondo.com

Of laat een bericht achter.

Bel ons

020-3307577

Mail ons

info@belmondo.com

Of laat een bericht achter.