Een boek is duurzamer dan je denkt. Beperk je footprint

  1. Duurzaamheid
  2. Is een boek nog wel van deze tijd?
  3. De kracht van papier

Duurzaamheid

We willen allemaal bijdragen aan het milieu. Daarom zorgen wij met Belmondo books voor een minimale footprint. Want … een boek is duurzamer dan je denkt! 

Dat is omdat:

low batteryDigitale ‘producten’ zoals telefoon en laptop zorgen voor een enorm energieverbruik tijdens het fabricageproces, het opladen en tijdens het gebruik. 

card file box Voor de opslag van alle data stoten datacenters grote hoeveelheden C02 uit. Eenmaal gedrukt, verbruikt een boek geen energie.

green bookEen boek gaat decennialang mee, terwijl digitale apparaten vaak al na een paar jaar worden vervangen.

no mobile phones Elektronische apparaten bevatten zeldzame aardmetalen en giftige stoffen die schadelijk zijn voor het milieu. Papier is biologisch afbreekbaar en kan gemakkelijk worden gerecycled.

evergreen treeBelmondo books worden gemaakt onder het EU gecertificeerde Ecolabel keurmerk. Dat garandeert dat het hout voor het papier afkomstig is van Europese kweekbossen. Hout is een hernieuwbare bron. Voor ons papier maken we zoveel mogelijk gebruik van takken, zodat kappen niet nodig is.

recycling symbolPapier wordt voornamelijk geproduceerd uit hout en houtvezels en dat zijn hernieuwbare bronnen. Verantwoord bosbeheer en het gebruik van gerecycled papier minimaliseren de impact van papierproductie op het milieu. Bovendien zijn de houtvezels in ons papier tot 7 keer recyclebaar. En daardoor heeft het een kleinere voetafdruk.

sweat dropletsVoor het maken van papier is relatief nog steeds veel water en energie nodig. De sector werkt hier hard aan om deze impact steeds verder te verkleinen met nieuwe technieken. En dat gaat steeds beter.

four leaf cloverTer vergelijk: één biefstukje van 200 gram zorgt voor 6 x meer CO2-uitstoot dan een compleet Belmondo boek van 160 pagina’s. En daar heb je ook nog eens jarenlang plezier van.

Is een boek nog wel van deze tijd?

Zeker! Dat blijkt wel uit de enorm gestegen vraag naar onze boeken.

En boeken zijn toekomstbestendig.

We leven in een tijd waarin (te) veel digitaal is. In veel functies werken mensen de hele dag op hun computer. En ook privé lijken we vaak vergroeid met onze telefoon. Een vluchtige tijd, waarin iedereen druk-druk-druk is.

Juist in deze tijd is het belangrijk af en toe even stil te staan. Je met elkaar te verbinden. Te werken aan persoonlijke groei. Te reflecteren. Te dromen. 

Aandacht is tegenwoordig een schaars goed. En juist daarom zijn Belmondo books een krachtig middel. Een inspirerend employer branding boek met jouw medewerker in de hoofdrol.  Even offline. En lekker tastbaar. Voor op kantoor of thuis op de bank. 

Onze klanten geven aan dat hun medewerkers dat enorm waarderen. Vaak grijpen ze er jaren later nog op terug. En het budget? Dat zal je aangenaam verrassen.

Wat klanten vinden

De kracht van papier

We zijn steeds meer online actief. En tegelijkertijd is papier krachtiger dan ooit. Volgens zakentijdschrift Forbes is het op papier opschrijven van ervaringen, ideeën en ontwikkelingen één van de beste strategieën om meer over jezelf te weten te komen en je toekomstige prestaties aanzienlijk te verbeteren.  

Onderzoeken aan diverse universiteiten gaven aan dat studenten die notities maken op papier meer onthouden dan studenten die dit digitaal doen. Schrijven op papier heeft verschillende voordelen:

Meer impact:

Onderzoek toont aan dat het fysieke proces van schrijven met pen en papier ervoor zorgt dat je informatie beter verwerkt en langer onthoudt. Doordat je letterlijk in een boek kunt bladeren, begrijp je de structuur en inhoud van de informatie beter.

Notities en markeringen:

In een boek kun je gemakkelijk aantekeningen maken en belangrijke informatie onderstrepen en markeren. Dit draagt bij aan een goed begrip en betere retentie van de stof.

Minder afleiding:

Offline werken op papier is goed voor onze focus. Het zorgt ervoor dat je minder wordt afgeleid door je omgeving. Alle berichten, pop-ups en filmpjes op sociale media en andere online verleidingen zijn funest voor de concentratie en de productiviteit.

Meer rust en focus:

Het lezen van een fysiek boek is ook nog eens stukken rustiger voor de ogen. Beeldschermen stralen blauw licht uit, wat vermoeidheid van de ogen en zelfs slaapproblemen kan veroorzaken.

Grotere creativiteit:

Schrijven op papier is een actief en creatief proces. Je gebruikt je zintuigen en hebt écht iets in handen. Dit geeft je de vrijheid om te tekenen, kleuren te gebruiken en verschillende schrijftechnieken in te zetten. Hierdoor stimuleer je de linker én de rechter hersenhelft. En dat vergroot de creativiteit, de diepgang en daarmee de kwaliteit van je werk.