Stress, verminderde prestaties en vermoeidheid op het werk?

Welke veranderingen hebben de meeste impact op jouw medewerkers? Ga laagdrempelig aan de slag met persoonlijk leiderschap, vitaliteit en carrière. 

‘Ik vertrouw alleen de statistieken die ik zelf heb vervalst‘, aldus Winston Churchill. Toch geven we je graag een aantal statistieken: wist je dat meer dan 60% van de mensen op de werkvloer last heeft van spanningen en werkstress? Meer dan 29% laag tot zeer laag scoort op het gebied van vitaliteit? Dat slechts 18% van de bedrijven stellen dat hun leiders erg effectief zijn in het behalen van doelstellingen? Dat 63% van de millennials vindt dat ze zelf over voldoende leiderschapskwaliteiten beschikken? En dat ondanks de razendsnel veranderende werkvloer, waarbij nieuwe competenties ontwikkelen van het hoogste belang is, het aantal ontwikkeluren dat werkenden investeren al 10 jaar afneemt in plaats van toeneemt?

Belmondo heeft voor iedereen die aan de slag wil met zijn of haar persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit of leiderschap drie inspirerende boeken: My Career Notes, My Leadership Notes en My Energy Notes.

My Career Notes

Waar kom jij je bed voor uit? Wat zijn jouw persoonlijke doelstellingen? Wat zijn je sterke punten? En wat zijn je prioriteiten en uitdagingen de komende tijd? My Career Notes stimuleert je met vragen om aan de slag te gaan met je persoonlijke ontwikkeling. Bepaal waar je energie van krijgt. Formuleer je doelstellingen. Onderzoek welke opleidingen en trainingen je nog wilt volgen. Bedenk welke managementboeken je wilt lezen. Door je gedachten op papier te zetten worden ze concreet, word je je meer bewust van je doelen en bereik je meer. Naast vragen en tests vind je waardevolle quotes en meer dan 250 krachtige tips over onder meer feedback geven en ontvangen, (time)management, mindmappen, netwerken, presenteren, solliciteren en social media.

My Career Notes

My Leadership Notes

Hoe word je een succesvol leider? Welke competenties heb je nodig om jezelf en anderen effectief te leiden? Beschik je over voldoende zelflerend en zelfsturend vermogen en over voldoende kennis en ervaring? Ben je een prettige en stabiele persoonlijkheid? Sta je open voor verandering? En welke leiderschapsstijl heeft jouw voorkeur? Het doel van My Leadership Notes is dat je meer (of opnieuw) inzicht krijgt in leiderschap, maar daarnaast vooral inzicht krijgt in jezelf. Wat is leiderschap volgens jou? Wat is je persoonlijke visie? Om anderen te kunnen leiden moet je eerst jezelf kunnen leiden. Je krijgt inzicht in je drijfveren, kernkwaliteiten en competenties en je ontdekt wat nodig is voor krachtig leiderschap. De vele leiderschapstheorieën, vragenlijsten, persoonlijke doelstellingen, tips, TED-talks en quotes zullen je inspireren en helpen met de (door)ontwikkeling van jouw leiderschap. Laat je nieuwe leiderschapsreis vandaag beginnen.

My Leadership Notes

My Energy Notes

Vitaliteit is meer dan alleen voldoende bewegen en gezond eten. Het is de fysieke, mentale en emotionele kracht hebben om het maximale uit je leven te kunnen halen. In My Energy Notes krijg je aan de hand van vragen en tests inzicht in jouw eigen vitaliteit. Wat gaat goed en wat zijn aandachtspunten? Waar krijg je energie van en wat kost je energie? Wie zijn belangrijk voor jou? Met de vele lijsten en opdrachten ga je zelf actief aan de slag en kun je persoonlijke vitaliteitsdoelstellingen formuleren. Samen met de vele tips over onder andere ademhalen, digitale detox, slapen, flow en concentratie heb je een fijne en praktische tool in handen om je te laten inspireren en nog meer uit jezelf uit te halen.

My Energy Notes

Rode draad

Rode draad van alle drie de boeken is om je inzicht te geven en per thema te helpen om heldere doelstellingen vast te leggen. Met per doelstelling de vragen: 1. Waarom wil ik dit bereiken? 2. Wat belemmert me om dit te bereiken? 3. Wat heb ik nodig om dit te bereiken? En 4. Wat ga ik doen om dit te bereiken?

Als je een begindatum en een deadline stelt aan de doelen, ze terugbrengt naar veel kleine subdoelen en tot slot je partner, vrienden en collega’s onderdeel maakt van je doelstellingen, is de kans het grootst dat 2023 een jaar van (nog meer) positieve veranderingen wordt.

De kracht van papier

Volgens het zakentijdschrift Forbes is het op papier – en dus niet digitaal – opschrijven van ervaringen, ideeën en ontwikkelingen één van de beste strategieën om meer over jezelf te weten te komen en je toekomstige prestaties aanzienlijk te verbeteren. Ook onderzoeken aan diverse universiteiten gaven aan dat studenten die notities maken op papier meer onthouden dan studenten die dit digitaal doen. Reden is onder andere dat doordat schrijven langzamer gaat, je genoodzaakt bent de informatie al beter te analyseren en samen te vatten. Meer weten? Lees ook wetenschappelijke bevindingen over schrijven en je geheugen op https://redbooth.com/blog/handwriting-and-memory.

Starter, zzp-er en ervaren professional in loondienst

In welke fase van je werk je je ook bevindt en op welke positie: de Notes van Belmondo zijn voor iedereen waardevolle tools om het beste uit jezelf en je werk te halen.

Boekgegevens

  • ISBN’s: My Career Notes 3e editie: 9789460290299 | My Energy Notes: 789460290275 | My Leadership Notes: 9789460290244
  • € 19,95 | 160 pagina’s | Nederlandstalig | full colour | belmondo.com/notes
  • Uitgever: Belmondo | Auteurs: Thomas Beekman en Marilou van der Keur
  • Verkrijgbaar in iedere (online) boekhandel

Voor vragen kunt u contact opnemen met Thomas Beekman, telefoon: 020 – 330 75 77 | 06 – 26044590 of e-mail thomas.beekman@belmondo.com.

Over Belmondo

Belmondo ontwikkelt apps en boeken sinds 2010. Met als doel mensen het beste uit zichzelf en hun werk te laten halen. Voor meer informatie zie www.belmondo.com.