SPAR

ik & SPAR

Werkgeluk en de medewerker centraal. Als je het aan SPAR vraagt, is dat waar het om draait. Want als medewerkers goed in hun vel zitten en zich betrokken voelen bij hun werk en hun werkgever, dan ontstaat er iets moois. Vanuit deze visie op goed werkgeverschap ontwikkelden SPAR en Belmondo samen het boek ik & SPAR.

Over het boek

Het boek neemt medewerkers mee in het verhaal van SPAR. Over hoe het allemaal begon en hoe het bedrijf uitgroeide tot een van de grootste foodretailers ter wereld. Het vertelt over de missie, visie en de kernwaarden en waar ze met elkaar voor gaan en staan. Samen, want in het boek ik & SPAR speelt de medewerker de hoofdrol en staat verbinding centraal. Het boek is uitgegeven in het Nederlands en in het Engels en is een mooie verbinder die taal en afstand overbrugt gezien de vele locaties van SPAR.

De medewerker in de hoofdrol

Hoe pak je regie over je eigen loopbaan? Wat vind jij belangrijk, waar ligt jouw kracht en waar word je écht blij van? Het boekje ik & SPAR biedt alle ingrediënten om medewerkers te inspireren zelf aan de slag te gaan met onderwerpen als zingeving, werkplezier, work-life balance, persoonlijke ontwikkeling, samenwerken, leiderschap, vitaliteit en de loopbaan. Met verrassende vragen, waardevolle inzichten en praktische oefeningen om zelf of samen met collega’s te doen.

Een fantastische tool om alle medewerkers mee te nemen in onze vernieuwde missie en kernwaarden

Lancering vernieuwde missie, visie en strategie

Om klaar te zijn voor de toekomst, formuleerde SPAR in 2021 een vernieuwde missie, visie en strategie met als merkbelofte: “wij maken jouw leven een beetje makkelijker”. Ook als werkgever laat SPAR zich door deze belofte inspireren.

Het boek ik & SPAR maakt deel uit van een campagne om te stimuleren dat de nieuwe visie herkend en gedragen wordt in de hele organisatie. Zodat iedereen werkt vanuit dezelfde basis en hetzelfde doel voor ogen heeft en dat de visie ook op langere termijn bij alle medewerkers levend blijft. Het werd tijdens de campagne aangeboden als persoonlijk cadeau aan medewerkers en ondernemers.

“Belmondo maakte ons leven een beetje makkelijker”

Deel van de onboarding

Sindsdien maakt ik & SPAR onlosmakelijk deel uit van het onboardingprogramma in de training: ‘Iedereen een ambassadeur’. De thema’s sluiten naadloos aan op het verdere training- en ontwikkelingsprogramma dat iedereen in zijn verdere carrière doorloopt.

Marie-José Rutten, directeur HR & organisatie ontwikkeling van SPAR licht toe: “Al direct vanaf de onboarding willen we onze nieuwe collega’s het gevoel geven dat ze bij SPAR in een warm bad terechtkomen. Het boek is daarbij een waardevol instrument. Nieuwe medewerkers zijn altijd blij verrast als ze het boek ontvangen. Leuk om te geven en mooi teken van de aandacht die we schenken aan onze mensen.”

Over het boek

“In deze wereld waarin er zoveel digitaal is, hebben we juist gekozen voor een fysiek, tastbaar product dat onze medewerkers duurzaam kunnen inzetten tijdens hun hele carrière. Daarom hebben we veel aandacht besteed aan inhoud en vormgeving én aan de uitvoering. Met als resultaat een persoonlijk, vertrouwelijk boek dat prettig in de hand ligt, uitnodigt tot reflectie en prikkelt tot actie”, zegt ze tevreden.

De samenwerking met Belmondo

“Het samenstellen van het boek was een bijzonder soepele co-creatie tussen SPAR en Belmondo”, vervolgt ze. “Samen stelden we vast welke beleving we met het boek wilden uitstralen. In een interactieve sessie brachten we vervolgens alle onderwerpen in kaart die we graag in het boek terug wilden laten komen.

Heel waardevol hierbij is dat wij konden profiteren van de kennis en de rijke bibliotheek aan inhoudelijke en visuele content van Belmondo. Door dit te combineren met onze eigen ingrediënten, maakten we relatief eenvoudig het verhaal compleet. Hierdoor verliep het proces vlot en hadden we al snel een eindproduct waar we enorm trots op zijn. Bijkomend voordeel was, dat het proces ons triggerde om nog scherper na te denken over wat we precies verstaan onder overkoepelende termen en welke lading we er met elkaar aan willen geven. En dat zorgde nog voor een extra verbeterslag.

Om het proces in SPAR-termen te omschrijven: “Belmondo maakte ons leven een beetje makkelijker”.

Ontvang een gratis voorbeeld

Vandaag besteld, morgen in huis.

Ja, graag

Lees meer over de voordelen, uitgiftemomenten en veelgestelde vragen.

Bekijk ook