Werkwijze
Jullie zijn als HR-afdeling al druk genoeg, dus maken we je het zo gemakkelijk mogelijk. We nemen je vrijwel al het werk uit handen. Dankzij onze jarenlange ervaring met het ontwikkelen en uitgeven van krachtige employer branding boeken, beschikken we over een uitgebreide databank met rijke content over een scala aan relevante thema’s. Zodat jij je medewerkers kunt behouden, inspireren en activeren. Ontdek hier meer over onze werkwijze.
De gemiddelde tijdsbesteding voor jullie is 16 uur. De gemiddelde doorlooptijd is 6 tot 10 weken.
Blijvend gebruiken
Onze employer branding boeken met jouw medewerker in de hoofdrol kun je op vele manieren inzetten. Veel klanten reiken het uit als inspirerend cadeau bij de onboarding, als nieuwjaarsgeschenk of bij de lancering van een employer branding campagne. Daarnaast kan je met de boeken ook op de lange termijn waarde creëren door het onderdeel te maken van je HR-strategie.
Zo zet je het boek blijvend in
1. Betrek medewerkers vanaf het allereerste begin
Begin direct bij de onboarding met het ‘laden’ van de rol die het boek speelt in de persoonlijke en professionele ontwikkeling van je medewerkers. Voelen ze zich verbonden met de missie en visie van de organisatie? Hoe staat het met drijfveren en ambities? Wat kunnen ze zelf doen en waar kunnen ze ondersteuning gebruiken?
2. Enthousiasmeer ook leidinggevenden
Goed voorbeeld doet goed volgen. Betrek leidinggevenden bij de introductie van het employer branding boek en stimuleer hen om medewerkers regelmatig het boek te laten gebruiken. Dat kan op allerlei momenten. In team-meetings, tijdens groeigesprekken of gewoon tussen de bedrijven door. De boeken staan vol handige tips, vragen en punten ter reflectie op thema’s als vitaliteit, bezinning, werk-privébalans, persoonlijke ontwikkeling en leiderschap, dus er is altijd wel een haakje voor een goed gesprek.
3. Publiceer de content ook op je (social) intranet
We maken jullie eigen boek op maat. (Bijna) iedere pagina kun je gebruiken voor je HR-contentkalender op jullie (social) intranet. Verwijs bijvoorbeeld tijdens een gezondheidsweek naar de vitaliteitspiramide, geef online tips om feedback te geven en ontvangen en deel met nieuwjaar een persoonlijke doelentest. De mogelijkheden zijn oneindig. Alle visuals zijn digitaal beschikbaar, kant en klaar en in jullie huisstijl, wat wil je nog meer?
Of laat medewerkers vragen uit het boek op het intranet beantwoorden, geef stof tot nadenken en stimuleer interactie. Zo wordt iedereen steeds een beetje wijzer en leren collega’s van elkaar. Een ander idee is een prijsvraag te organiseren op basis van kennis uit het boek.
4. Maak het boek onderdeel van de gesprekscyclus
Laat medewerkers voorafgaand aan het ‘goede gesprek’ nadenken over bepaalde thema’s uit hun boek. Denk aan de pagina’s met sterke punten en ontwikkelpunten. Maar ook vragen als ‘Waar krijg ik energie van op werk en wat kost mij energie?’ Hierdoor blijf je continu in gesprek en houd je medewerkers alert op actuele onderwerpen.
5. Bepaal vooraf in welke fasen in de employee journey het boek zeker op tafel moet komen
Onboarding, functioneringsgesprekken, vakantie en reflectie, goede voornemens, presentatie van missie en strategie, er zijn talloze aanknopingspunten om weer actief aan de slag te gaan met het boek en er met elkaar over in gesprek te gaan. Hoe meer managers zich betrokken voelen, hoe actiever medewerkers het boek integreren in hun werkzame leven.
6. Gebruik QR codes
Verbind offline met online en neem in het boek QR-codes op naar online testen, video’s en belangrijke pagina’s op jullie intranet.
7. Pas de wikkel aan
Met een nieuwe wikkel blaas je nieuw leven in een bestaand boek. Zodat je het voor een speciale gelegenheid nog eens kunt inzetten. Bijvoorbeeld bij een klantbijeenkomst, een bedrijfsfeest of een externe lezing over HR en employer branding.