Slide

Start met onboarding

Contact

Help je nieuwe medewerkers om snel hun plaats in het team en de organisatie te vinden met een goede onboarding. Toegankelijk via de online omgeving, IOs en Android app.

Een goed onboardingsprogramma geeft toegang tot het interne sociale netwerk en daarmee de beschikbare kennis en ervaring. Het zorgt dat je nieuwe medewerkers zich vertrouwd voelen en snel hun toegevoegde waarde laten zien. Aandacht voor reflectie en terugkijken naar wat is bereikt en is geleerd, geeft je nieuwe medewerkers het gevoel van zowel verbinding als ontwikkeling. En met meerdere feedback momenten over hoe de onboarding wordt ervaren, verzamel je data zodat je als organisatie je onboarding continue kan optimaliseren.  

Lees hier meer over de mogelijkheden van de online omgeving en app van My Journey voor preboarding.

Cover_flat

Welkom

Toon je nieuwe medewerkers inspirerende welkomstvideo’s van bijvoorbeeld de directeur, leidinggevende of team. 

Introduceer je als organisatie

Laat je nieuwe medewerkers kennismaken met de organisatie en vertel over jullie geschiedenis, missie en kernwaarden. 42% van de medewerkers wil werken vanuit een duidelijke purpose.

De weg vinden. Op kantoor én thuis.

Wat voor iedereen routine is, is voor nieuwe medewerkers nog nieuw. Geef nieuwe medewerkers informatie over lunchmogelijkheden, waar te parkeren en waar smartphone of laptop kan worden opgehaald. Of in het geval van thuiswerken tips over de privéwerkbalans, persoonlijke energie of tips voor een goede thuiswerkplek.

Spreid en personaliseer informatie

Voorkom een overload aan informatie. Bied de informatie aan op het moment dat je nieuwe medewerkers er behoefte aan hebben. Eventueel in fases en gepersonaliseerd op de functie of de locatie waar iemand werkzaam in is. 

Meten is weten

Krijg inzicht in hoe de onboarding ervaren wordt: wat gaat goed, wat wordt gemist en wat kan beter. Het geeft informatie over de redenen waarom medewerkers weggaan en waar je nieuwe medewerkers behoefte aan hebben. 

Stimuleer verbinding

Maak een chatgroep aan voor alle collega’s die deze maand zijn gestart. Onderling kunnen zij ervaringen en gedachtes uitwisselen. Je nieuwe collega’s delen het gevoel van ‘nieuw’ zijn. Dit geeft verbinding en stimuleert het maken van contact voor het sociale netwerk. 

Bouw een sociaal netwerk

Maak een ingang voor je nieuwe medewerkers naar het interne sociale netwerk. Verbindt nieuwe medewerkers aan medior collega’s via diverse forums voor kennismaken en het delen van kennis.

Checklijsten en to do’s

Help je nieuwe medewerkers op weg met acties en to do’s. Maak voor de diverse fases van de onboarding een checklijst zodat je nieuwe medewerkers scherp zijn op waar nog aandacht aan besteed kan worden. 

Leren is reflecteren

Zet vragen voor reflectie in om je nieuwe medewerker na te laten denken over wat is bereikt en is geleerd. Het geeft je nieuwe collega inzicht in waar hij / zij van toegevoegde waarde is. Ook wordt er op deze wijze stilgestaan bij de persoonlijk vooruitgang en groei.  

Faciliteer 360 graden feedback

Je nieuwe medewerkers willen weten hoe zij worden ervaren, wat goed gaat en waar ontwikkeling nodig is. Met de 360 graden feedback kunnen je nieuwe medewerkers deze vragen stellen aan directe collega’s.  

Koppel een buddy

In de praktijk leert je nieuwe medewerker beter en sneller met een buddy. Bij een buddy kan een nieuwe medewerker terecht met alle vragen over de organisatie, de functie en de wijze van werken en samenwerken. Toon alle buddies en laat je nieuwe medewerker er een uit kiezen. 

Bewaak de voortgang

Hoe ver zijn je nieuwe medewerkers gevorderd?
Bewaak de voortgang, stimuleer en stuur nieuwe medewerkers bij. 

Lees hier meer over de mogelijkheden van de online omgeving en app van My Journey.

Aanpak

Belmondo heeft uitgebreide ervaring met preboarding via de online omgeving en IOs en Android app. We bieden een krachtige tool waarmee je nieuwe medewerkers voor de 1e werkdag vertrouwd zijn met jullie organisatie en met plezier starten. Met onderstaand plan werken we in co-creatie toe naar een verrijking van jullie employee journey: onboarding.

Good to know!

 • Zelf de inrichting en vormgeving van de online omgeving en app bepalen
 • In de huisstijl van jouw organisatie
 • Gebruik van onze best practices / online blueprints 
 • Inzet van content en functionaliteiten, zoals quizzen, survey, opdrachten, video’s, checklijsten, veelgestelde vragen etc.
 • Personaliseren van content op locaties en functies 
 • Inzicht in waar je nieuwe medewerkers behoefte aan hebben via survey 
 • Voortgang bewaken van je nieuwe medewerkers

Starten?

 • Met een paar weken live!
 • Een laagdrempelige en intuïtieve app. Compleet, maar zonder overload aan functionaliteiten.
 • Vanaf 750 euro per maand (exclusief set-up).
 • GDPR/AVG-proof.

Vraag hier een demo aan!

Bel ons

020-3307577

Mail ons

info@belmondo.com

Of laat een bericht achter.

Bel ons

020-3307577

Mail ons

info@belmondo.com

Of laat een bericht achter.

Bel ons

020-3307577

Mail ons

info@belmondo.com

Of laat een bericht achter.