Tips & Tricks

Niet wat je zoekt?

Vraag het ons via de chat.

Eerste hulp bij het inrichten van een campagne

Met een e-mail campagne kun je automatische mailings versturen naar de door jou bepaalde doelgroep op de door jou aangegeven momenten. Bijvoorbeeld naar iedere nieuwe medewerker die aan zijn of haar tweede werkweek begint. Je kunt op een eenvoudige manier de campagne richten op door jouw gekozen segment.

Tip: richt de campagnes in op segment/doelgroep en niet op onderwerp. Op deze manier hou je het overzicht van de hoeveelheid mailtjes en de timing daarvan voor één bepaald segment. Bijvoorbeeld één campagne voor onboarding en één campagne voor het management.

Het overzicht van de campagnes kan er zo uit zien.

 

Stap 1: Campagne aanmaken

Om een nieuwe campagne aan te maken klik je op de knop ‘Nieuwe campagne’.

 

Kies een logische titel van de campagne. De titel van de campagne wordt alleen in de admin omgeving gebruikt. Gebruikers krijgen de titel dus niet te zien.

 

In het profielveld kun je de segmentatie aanpassen. 

Voorbeeld: ik kies voor ‘Datum in dienst’ want ik wil een e-mail verzenden 3 dagen na de eerste werkdag van een nieuwe werknemer.

 

Klik vervolgens op ‘Campagne aanmaken’ om een of meerdere e-mailtjes aan de campagne toe te voegen.

 

Stap 2: segmenteren

Je ziet nu voor welke segmentatie je hebt gekozen. Dit kun je in dit overzicht niet meer aanpassen. Als je toch ergens anders op wilt segmenteren kan je op vorige klikken en daar de segmentatie wijzigen.

 

Onder ‘Wanneer’ kun je het aantal dagen aanpassen. Dik kan vanaf 0 zijn, mensen krijgen dan op de dag dat ze in dienst komen een welkomstmail. Hiervoor moet het e-mailadres van de gebruiker wel actief zijn.

Voorbeeld: je wilt na 7 dagen een e-mail versturen met de vraag of iemand al zijn taken aan heeft kunnen vinken. Dan vul je bij ‘kies aantal’ 7 in.

 

Stap 3: inhoud mail

Verzin een pakkend en relevant onderwerp voor je mail. Deze krijgt de ontvanger als eerste te zien en moet ervoor zorgen dat hij/zij getriggerd wordt om de mail te openen en verder te lezen.

 

Maak de inhoud van het bericht persoonlijk door de ontvanger aan te spreken met zijn of haar eigen naam. Het is heel eenvoudig, maar je moet het wel even weten. Gebruik de commando [naam] om een e-mail te personaliseren. 

 

Voorbeeld bij het aanmaken van de mail:

Dit was je eerste werkdag [naam], we zijn benieuwd wat je er van vond.

 

Voorbeeld van wat de ontvanger te zien krijgt:

Dit was je eerste werkdag Peter, we zijn benieuwd wat je er van vond.

 

Ook kun je een link toevoegen aan het bericht. Je kunt de ontvanger er bijvoorbeeld aan herinneren om een enquête in te vullen met vragen over zijn eerste werkdag. Onder ‘Link URL’ plak je het linkje van de enquête. Onder ‘Link tekst’ vul je in wat de gebruiker te zien krijgt als link.

 

Voorbeeld: de link URL is www.voorbeeld.com en de link tekst is ‘Enquête’. De ontvanger ziet dan alleen de tekst ‘Enquête’ waar hij/zij op kan klikken.

 

Als je klaar bent met je bericht klik je op ‘Opslaan’. Je kunt meerdere e-mails aanmaken om je campagne sterker te maken. Bijvoorbeeld na de eerste werkdag van een nieuwe werknemer een bericht over hoe de werkdag was en na twee weken een bericht over een enquête die gaan over feedback op het onboarding proces.

 

Stap 4: campagne activeren

Als je tevreden bent met de opzet van jouw campagne kun je deze op ‘Actief’ zetten. De campagne gaat dan van start. Je kunt de berichten altijd later nog bewerken. Als je de campagne tijdelijk wilt stoppen kun je deze op ‘Inactief’ zetten. De berichten worden dan niet langer meer verstuurd totdat de campagne weer in de actieve modus wordt gezet.

Stuur een push-melding om de aandacht te trekken

Push-meldingen zijn korte berichten die de ontvangers aansporen tot actie of op de hoogte brengen. Een push-melding bevat maximaal 200 tekens. De ontvangen krijgt bij een verstuurde push-melding een melding van de app op zijn/haar beginscherm. 

 

Hier kan de gebruiker het bericht vervolgens terugvinden en bekijken 

 

Stap 1: push-melding aanmaken

Om een nieuw push-melding aan te maken klik je op de knop ‘Nieuwe push-melding’.

 

Stap 2: inhoud push-melding

Onder titel vul je in waar de melding over gaat. Als je de gebruiker wilt aansporen tot actie is het van belang dat je de titel kort en krachtig houd. De titel zorgt er uiteindelijk voor dat ontvangers het bericht willen lezen. 

 

Naast de inhoud van het het bericht kun je ook een link toevoegen naar een artikel. Als de ontvanger op de push-melding klikt wordt hij/zij direct doorverwezen naar het gelinkte artikel. Dit kan erg handig zijn als je werknemers een belangrijke enquête wilt laten invullen.

 

Testmodus

Als je wilt weten hoe de push-melding eruit komt te zien kun je het eerst naar jezelf versturen. Alleen jij krijgt dan de melding binnen. Dit doe je door bij de opties ‘Testmodus’ in te schakelen.

 

Stap 3: inplannen

Als je tevreden met de nieuw aangemaakt push-melding kun je deze gaan inplannen. Door bij de opties op ‘Inplannne op’ te klikken verschijnt er een kalender. Hier kun je een datum selecteren waarop jij wilt dat de push-melding wordt verzonden.

 

Als je dit niet wilt kun je ook gewoon op verzenden klikken zonder ‘Inplannen op’ in te schakelen. In dit geval wordt de push-melding direct verstuurd.

 

Stap 4: controleer ontvangers

Als je graag wilt weten of de push-melding goed wordt ontvangen kun je dat doen door in het overzicht op de push-melding te klikken waarvan je de voortgang van wilt zien. Je kunt precies zien welke ontvangers het bericht hebben bekeken of wie het nog niet hebben gezien.

Bel ons

020-3307577

Mail ons

info@belmondo.com

Of laat een bericht achter.